در عمده‌ی ادیان و اساطیر کهن، الهه‌ها و ایزد بانوان مربوط به زمین، مؤنث‌اند، که ناشی از شباهت و ویژگی‌های زن و زمین در حیات‌بخشی و باروری است.
بشر این نیروی زایش در زن را در زمین نیز می‌دیده است، انسان پیش‌ازتاریخی وجود کوه‌ها و دریاها و دره‌ها و رودخانه‌ها را با نیروی فرزند دار شدن زن یکی می‌دانسته.  میرچا الیاده معتقد است که هر نوع زیست و حیات به نیروی باروری زمین امکان‌پذیر است و از میان عناصر گیتی، چون زمین، ماه و آب به نظر می‌رسد که زمین بیش از هر عنصر دیگری، در گمان انسان پیش تاریخی به جنس زن مرتبط بوده است.

 

به همین سبب زمین در نزد بسیاری از اقوام و در نزد بیشتر اساطیر جنبه مادری پیداکرده است و مادینه انگاشته شده است. و به‌این‌علت است که وطن، مادر تلقی می‌شود.» [2]

 

برا اساس نظریه های نمادشناسی شخصیت زن در یک فیلم سینمایی، نماد سرزمین است. اگر زنی به تصاحب مردی در آمد، یعنی آن سرزمین به تصاحب طرف مقابل درآمده است و بالعکس.

 

ریشه این نماد در اساطیر است. زن در ادیان و اسطوره‌ها، نماد زمین بوده است.

پ.ن: زمین، ای فرودگاه من دوستت دارم؛ معراج من باش :) دوستانی که می‌خواهند با نویسنده مطلب فوق ارتباط بگیرند وب

صالحات را دنبال کنند.


کامنت من: گاهی برخی مثال هایی مثل مباحث فلسفه هنر و زبان شناسی و (که می خورد شبیه حدسیات باشند) و محقق نمیتواند اثبات کند که مثلا ارض و حرث از یک ریشه هستند ولی قرائنی که می دهد تا حدی ذهن را قانع می‌کند شاید از اتقان علمی کمتری برخوردار هستند (از نظر فلسفی) ولی هم می تواند به مباحث صرفا علمی برای خواننده جذابیت ببخشد و هم آنها را ملموس تر کند.

بازنشر: عزیزانی که در پویش موثرترین وبلاگ‌ها شرکت کرده اند لینک پست خود را برای پویش بفرستند تا راحت تر بتوان آمارگیری کرد. این هم

آدرس پویش


پیشنهاد: گاهی بعضی وقت‌ها بدون اینکه وارد پنل بشوید به وب رفقایتان سر بزنید و کامنت‌ها را بخوانید، حس غریبانه‌ای دست می‌دهد که شاید تجربه‌ی آن برای شما هم جذاب باشد.

لبخند: پست یه جوری شد که نمی‌دونم الان توی کامنتها درباره چی باید حرف بزنیم؟



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها